Vakantiewoning-in-Duitsland.nlDirect contact


Wintersport


Ook in de winter biedt de omgeving rondom vakantiehuis 4-34 ruime mogelijkheden om u te vermaken. Rondom het park zijn volop langlauf-mogelijkheden aanwezig en u kunt bij de centrale receptie een slee huren.

De Eisenberg (636 m) en het Knüllköpfchen (634 m) zijn de twee hoogste bergen in de directe omgeving. Dit middengebergte in Hessen biedt u ideale wintersportmogelijkheden met ski- en langlaufmogelijkheden voor gezinnen, families en groepen. Skipistes vindt u bij de Eisenberg (op 15 km afstand) en in Neukirchen (op 20 km afstand).

Het skigebied beschikt over twee skipistes en twee langlaufloipen. De pistes, rodelhellingen en loipes hebben verlichting, zodat u ook op de donkere delen van de winterdagen van deze voorzieningen gebruik kunt maken. Er zijn ook skischolen voor beginners en enigszins gevorderden. Langlaufen kunt u direct vanuit Seepark Kirchheim in het prachtige uitgestrekte en bosrijke natuurgebied rondom de plaats Kirchheim. Verder bevinden zich langlaufloipen Oberaula en Olberode (op 10 km afstand).De Hoch-Knüll-Loipe in Schwarzenborn heeft een lengte van 6,2km, daarnaast zijn er nog negen andere natuurloipen. De loipe in Schwarzenborn verloopt over wegen en paden die voornamelijk in het bos liggen. De moeilijkheidsgraad is licht tot middelzwaar.

Op een half uur rijden bevind zich de berg de Wasserkuppe ( 950 meter hoog ).Hier bevind zich een groot skicentrum voor beginners tot ver gevorderden. ook als er geen sneeuw ligt is er volop vermaak, er zijn diversen rodelbanen en een groot klim-parcour in de omliggende bossen. Er zijn gezellige winkeltjes, bars en restaurants aanwezig.

Wasserkuppe

Wasserkuppe
© Copyright 2013 - Familie Fernhout.